Kuus kuud

Kuna tegelikult nädalaid juba 27, siis võin vist loendada ka, et täitunud on kuus ja pool kuud. Vahepeal käisin jälle rutiinses ämmaemanda vastuvõtul aga midagi muud suurt selle pooleteise kuu sees juhtunud pole.

Ämmaemanda vastuvõtul on tavaliselt 5 protseduuri:
  1. Vererõhu mõõtmine
  2. Emakapõhja kõrguse mõõtmine
  3. kõhuümbermõõt
  4. lapse südamelöögid
  5. kaalumine
Vererõhk on mul siiani tublilt korras olnud. Küll oli hemoglobiini tase tunduvalt langenud, aga mitte alla normi.  Seekord oli aga kaalutõus mul märgatav. Kui muidu siiani lasin 300-400 grammi kaupa, siis nüüd olin 2,8 kilogrammi juurde võtnud. Kokku võin lugeda, et rasedusega olen praeguseks juurde võtnud ligi 5 kilo. Kõhuümbermõõt oli kasvanud 9 cm. Varem sai kõhtu veel "peita" aga nüüd on see täiesti silmale nähtav, kui oskad vaadata. 

Kui filmides ja mujal saadetes näidatakse, kuidas lapse südamelööke kuulatakse ultraheli aparaadiga siis tegelikult kasutavad arstid hoopiski taolist aparatuuri, mida kutsutakse Doppleriks...
Meie poja süda lõi 141 lööki minutis, mis pidi ka täiesti okei olema.






Küll ei ole ma jagu endiselt saanud oma toonustest ja see "kõvastunud" kõht teeb liikumise ja olemise omakorda väga raskeks. Üks hullemaid toonuseid (küll ilma valuta) oli jaaniõhtul, kus kõht oli 7 tundi kivikõva. Valu puudub, ning määrinud ka pole... EMOsse helistades soovitasid nad võtta No-Spad, lõõgastuda ning kõhtu silitada.

Mida aeg edasi, seda tugevamaks muutuvad ka lapse liigutused, nüüd on tunda ka kuidas ta end keerab või "ujub". Samuti muutuvad ka löögid regulaarsemaks. Ja üldse mõelda, et juba 2,5 kuu pärast hoiad käes oma last toob naeratuse näole. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar